Σε ποιό γήπεδο θα παίξει τώρα ο Κουβέλης;

Σε ποιό γήπεδο θα παίξει τώρα ο Κουβέλης;Νέο πολιτικό στίγμα προσπαθεί να διαμορφώσει ο Φώτης Κουβέλης μετά την απόσυρση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Η άρθρωση πλέον πιο αριστερού λόγου και η εναντίωση σε πολιτικές που πλήττουν εργασιακά και κεκτημένα δικαιώματα θεωρείται βέβαιη, ενώ πολιτικά είναι ανέξοδη καθώς ο σκληρός πυρήνας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαθέτουν τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να περάσουν τα όποια μέτρα ακόμα και ερήμην της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα ο Δώτης Κουβέλης θα στηρίξει νομοσχέδια διοικητικής μεταρρύθμισης και αναδιάρθρωσης του Δημοσίου, ενώ θα κρατήσει αποστάσεις από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου διατυπώνοντας ανοιχτά τη διαφωνία του για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Σε αυτές τις γραμμές θα προσταθήσει η ΔΗΜΑΡ να αρθρώσει λόγο κριτικό χωρίς να προκαλέσει εμπλοκή στην κυβέρνηση, ενώ παράλληλα θα επιμείνει στην οριοθέτηση χώρου αριστερών μεταρρυθμιστών,κάτι πιο εξελιγμένο από τους εξυγχρονιστές του Σημίτη και πολύ πιο κεντρόο από τον ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Φώτης Κουβέλης θα κάνει μια προσπάθεια να επευθυνθεί στους «νοικυραίους» που ήταν στα νιάτα τους αριστεροί και έχουν γίνει πιο συντηρητικοί.

Οικοδομώντας μια νέα πολιτική πλατφόρμα θα αφήσει ανοιχτές πόρτες για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αναστρέψει το ρεύμα εξόδου στελεχών που μετακινούνται πιο αριστερά.

Σενάρια ήθελαν τη ΔΗΜΑΡ να συνεργάζεται με τον πολιτικό φορέα του Ανδρέα Λοβέρδου αλλά ακυρώνονται -κατά πάσα πιθανότητα- μετά την πρόσδεση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Η νέα ρητορική που θα υιοθετήσει η ΔΗΜΑΡ καθώς και οι πολιτικοί συσχετισμοί που διαμορφώνονται θα επιτρέψουν τη συνεργασία με την Λούκα Κατσέλη, τον Χάρη Καστανίδη και τον Χρήστο Φλωρίδη. Όλα αυτά βέβαια αν οι προβλέψεις δείξουν είσοδο στη Βουλή, καθώς αν δεν υπάρχει τέτοια προοπτική όλοι οι υποψήφιοι για συνεργασίες θα κινηθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

sofokleousin

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s