Ο γυναικολόγος Νίκος Παπανικολάου διεγράφη απο τον Ιατρικό Σύλλογο Αγγλίας

Ο γυναικολόγος Νίκος Παπανικολάου διεγράφη απο τον Ι.Σ. ΑγγλίαςΟ Δρ. Νίκος Παπανικολάου, γνωστός ως μαιευτήρας- γυναικολόγος και ουρογυναικολόγος, διεγράφη απο τον Ιατρικό Σύλλογο Αγγλίας στις 8 Μαϊου 2013, με την αιτιολογία της αδυναμίας άσκησης επαγγέλματος

«Η άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος απο τον Δρ Παπανικολάου έπεσε σε σοβαρό βαθμό κάτω απ’το αναμενόμενο επίπεδο σε αρκετές περιπτώσεις.

Το Συμβούλιο βρήκε πως υπήρξε επαναλαμβανόμενα κακή διαχείρηση περιστατικών, ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για αποκατάσταση και επανεκπαίδευση των χειρουργικών ικανοτήτων του γιατρού, και πως υπάρχει συνεχώς η πιθανότητα έκθεσης ασθενών σε κίνδυνο.»

Η απόφαση-καταπέλτης εκδόθηκε έπειτα απο την εξέταση οχτώ συνολικά καταγγελιών που έγιναν απο ασθενείς και συγγενείς ασθενών εις βάρος του Δρ Παπανικολάου στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο (GMC) της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ ο εν λόγω γυναικολόγος ήταν υπο επιτήρηση απο τον Οκτώβριο του 2008.

Μάλιστα το νοσοκομείο Basingstoke του Essex, στο οποίο ο ίδιος ο Δρ Παπανικολάου δηλώνει πως είναι τ. Επίτιμος Διευθυντής, υποστήριξε πως επικοινώνησε αμέσως με τους νέους εργοδότες του γιατρού προκειμένου να ενημερώσει για τις αμφιβολίες που υπήρχαν ως προς κάποιες πτυχές της δουλειάς του.

Σήμερα ο Δρ Παπανικολάου βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου και διατηρεί ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνεργάζεται με πληθώρα κλινικών της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως δηλώνει ο ίδιος.

Παράλληλα, ο γιατρός εμφανίζεται ως «δημιουργός και διαχειριστής» γκρουπ στο facebook που απαριθμεί πάνω απο 22,000 μέλη, και σύμφωνα με τον ίδιο «είναι το μεγαλύτερο γκρουπ/φόρουμ στο είδος του στην Ελλάδα» παρέχοντας έτσι διαφήμιση στον ίδιο, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες υγείας-υποστηρικτές.

Σε αυτό το γκρουπ έσπευσε να αναρτήσει το βιογραφικό του λίγες μέρες πριν απο τo πρώτo δημοσίευμα της Daily Mail, τονίζοντας την «έντονη παρουσία στα ΜΜΕ σε Ελλάδα και Κύπρο», αλλά και την πολυετή παραμονή του στην Αγγλία, χωρίς – όπως είναι φυσικό – να αναφέρει τη διαγραφή του απο τον Ιατρικό Σύλλογο.

Τo όνομα του γιατρού, μαζί με τα πλήρη στοιχεία και την ειδικότητά του εμφανίζονται απο χθές (15.06.2013) στις λίστες του Ι.Σ. Θεσσαλονίκης.

topnewsdaily

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s