«Η Ελλη Στάη ζήτησε να μην πω τη λέξη χρεοκοπία»

Επιστρέφει ο Γιάννης Βαρουφάκης επιμένοντας ότι είχε αποκλειστεί από την ΕΡΤ και ότι του είχε ζητηθεί επιμόνως να μην αναφέρει την λέξη χρεοκοπία, άμα τη εμφανίσει του στην κρατική τηλεόραση. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας είναι δύσκολο να τον πιστέψουμε αφού όποιος εκστόμιζε διαφορετική άποψη από την τότε επίσημη γραμμά ρίχνονταν στον Καιάδα.
Μέσω twitter, «αφιερώνει σε όσους λένε ότι δεν είχα μιλήσει για τον αποκλεισμό μου από την ΕΡΤ» σχετικό άρθρο των New York Times τον Νοέμβριο του 2011.
«Οποιαδήποτε αναφορά στην αναδιάρθρωση χρέους ήταν ταμπού», λέει Ελληνας αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Τον Φεβρουάριο του 2010 ο Γιάννης Βαρουφάκης, οικονομολόγος, σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, πρότεινε δημόσια την χρεοκοπία της Ελλάδας και δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο Οικονομικών. Συνέχισε να διατυπώνει τις απόψεις του, με μετά από μια σχετική τηλεοπτική συζήτηση στο δημόσιο κανάλι, η παρουσία του στην κρατική τηλεόραση άρχισε να ξεθωριάζει.
«Σε μία από τις τελευταίες μου εμφανίσεις», λέει ο ίδιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος που μου έπαιρνε την συνέντευξη είπε: «Σας παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε την λέξη χρεοκοπία. Μου δημιουργεί πολλά προβλήματα».
Θυμίζουμε ότι έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μέσω twitter μεταξύ του Γιάννη Βαρουφάκη και της Ελλης Στάη. Ο οικονομολόγος έγραψε ότι η Ελλη Στάη ήταν αυτή που του ζήτησε να μην αναφέρει τη λέξη χρεοκοπία και η δημοσιογράφος απάντησε γράφοντας ότι ο Βαρουφάκης λέει «μπαρούφες».
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s