Βάσεις 2013: Αυτές είναι οι σχολές που «γκρεμίζονται»

Βάσεις 2013

Τα δύσκολα θέματα των Μαθηματικών και της Φυσικής στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι αναμένεται να προκαλέσουν σημαντική πτώση των βάσεων σε τουλάχιστον 3 επιστημονικά πεδία.

Στο 2ο και το 4ο επιστημονικό πεδίο, η πτώση των βάσεων αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν το σύνολο των φυσικομαθηματικών και πολυτεχνικών σχολών.

Αυτό οφείλεται στα αρκετά γραπτά που εντοπίστηκαν κάτω από τη βάση.

Στο δεύτερο πεδίο θεωρείται σίγουρη η καθοδική πορεία και στα τμήματα Χημείας.

Πτώση που αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τα 400 μόρια αναμένεται στις πολυτεχνικές σχολές, στα τμήματα όπως Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Οι χειρότερες επιδόσεις σε Βιολογία και Χημεία και ο σταθερός αριθμός θέσεων στις σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, δείχνουν ότι οι βάσεις εισαγωγής στα περιζήτητα ιατρικά τμήματα θα έχουν πτωτική πορεία, αν και οι εκτιμήσεις λένε πως η πτώση θα είναι μικρή.

Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση για τις περισσότερες σχολές στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Στα περσινά επίπεδα θα κινηθούν οι βάσεις για τις σχολές της Αθήνας, ενώ πτώση θα σημειώσουν οι σχολές της επαρχίας.

Όσον αφορά τις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου, οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα περσινά επίπεδα ή ακόμα και να ανέβουν σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σχολές Φιλολογίας και Παιδαγωγικά θα παρουσιάσουν άνοδο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και οι περιζήτητες σχολές Νομικής και Δημοσιογραφίας.
newsbomb

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s