Η Κωνσταντοπούλου τους αδειάζει όλους με έγγραφο φωτιά…

konstantopoulou-zoi-eurokinissi-60_1Επίσημο έγγραφο με το οποίο η Γαλλική Κυβέρνηση διαβίβασε επίσημα στην Ελλάδα το cd  για φορολογική χρήση έφερε στο φως η Ζωή Κωνσταντοπούλου!!

Αίτημα κλήτευσης του Κωνσταντίνου Χαλαστάνη, Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι, κατέθεσαν στη Γραμματεία της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης και στον Πρόεδρο της Βουλής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που μετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Καταθέσαμε στη Γραμματεία της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης και στον Πρόεδρο της Βουλής αίτημα κλήτευσης του κ. Χαλαστάνη, Πρέσβεως της Ελλάδας στο Παρίσι, στον οποίο διαβιβάστηκε, τον Σεπτέμβριο 2010, το cd της λίστας Λαγκάρντ, με επίσημο έγγραφο και με ρητές οδηγίες φορολογικής χρήσης, στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας, που ισχύει εδώ και δεκαετίες«, τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο Θοδωρής Δρίτσας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Μετά την προχθεσινή αποκάλυψη του σχετικού εγγράφου, που επιμελώς αποκρύπτονταν, η εκ νέου εξέταση του κ. Χαλαστάνη είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι στην αρχική εξέτασή του ενώπιον της Επιτροπής (ήταν ο πρώτος εξετασθείς μάρτυρας) απέκρυψε το γεγονός της επίσημης διαβίβασης. Απέκρυψε επίσης και την εκ μέρους του προηγηθείσα αποστολή εγγράφου αιτήματος, στις 13/09/2010, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο ισχυρίσθηκε ότι δεν είχε καμμία γνώση περί της ύπαρξης της λίστας. Όσα υποστήριξε στην Επιτροπή-και εξυπηρετούν εμπλεκόμενα πρόσωπα- σήμερα καταρρίπτονται.

Κανείς δεν μπορεί να κρύψει πια ότι …

ακόμη και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης συνήργησαν στη συσκότισή της και στον αποπροσανατολισμό περισσότερα του ενός πρόσωπα και κόμματα», επισημαίνουν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι «και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μαρκογιαννάκης, αλλά και η ΝΔ, όπως επίσης ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας,  οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό:

α) Γιατί η ύπαρξη και το περιεχόμενο των επισήμων εγγράφων αποκρύφθηκε επιμελώς επί τόσους μήνες και χρειάστηκε η παρέμβαση των Οικονομικών Εισαγγελέων και η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για να αναζητηθούν;

β) Γιατί η παράδοση του εγγράφου του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών έγινε από τον κ. Στουρνάρα στον κ. Μαρκογιαννάκη προσωπικά την 15.5.2013 και γιατί ο τελευταίος δεν το ανακοίνωσε παρά μόνο κατόπιν επιμονής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το βράδυ της 21.5.2013, ακριβώς πριν λήξει η συνεδρίαση; Γιατί επιχείρησε ακόμη και να εμποδίσει την διανομή του εγγράφου από τους υπαλλήλους της Επιτροπής»;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s