Ισραήλ: Θέλετε να έρθετε, θα δούμε τα mail σας

image.ashxΣύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Yehuda Weinstein, οι ισραηλινοί υπάλληλοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ben Gurion έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τουριστών και να εμποδίσουν την είσοδό τους στην χώρα, σε περίπτωση που αρνηθούν.

Την πολιτική αυτή “ασφάλειας” επιβεβαίωσε εγγράφως ο Γενικός Εισαγγελέας, σε απάντηση προς την Ένωση για τα Πολιτικά Δικαιώματα στο Ισραήλ (ACRI), η οποία κάνει λόγο για φανερή καταπάτηση των δικαιωμάτων των τουριστών.

“Tο γραφείο του γενικού εισαγγελέα επιβεβαίωσε αυτή την πρακτική” δήλωσε μέλος του ACRI. “Τμήμα της έγγραφης απάντησης αναφέρει ότι αυτό γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ότι η έρευνα πραγματοποιείται μόνο με την συναίνεση του τουρίστα”.

“Ωστόσο, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα επισημαίνει επίσης ότι σε περίπτωση που ένας τουρίστας αρνηθεί μια τέτοια έρευνα, μπορεί να του απαγορευτεί η είσοδός στο Ισραήλ . Η πρακτική αυτή αποτελεί δραστική παραβίαση της ιδιωτικής ζωής καθώς ο τουρίστας θα μπορούσε να δώσει ελεύθερα τη συγκατάθεσή του, υπό την απειλή της απέλασης”.

nooz

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s