Το μεγάλο ρουσφέτι του υπουργείου Παιδείας στον Κώστα Καραμανλή τζούνιορ για το ΤΕΙ Σερρών [βίντεο]

karamanlis-660Μια ενδιαφέρουσα «οπτική» στο σχέδιο «Αθηνά» που προωθεί το υπουργείο Παιδείας δίνει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, Δημήτρης Πασχαλούδης, ο οποίος σχολιάζει την παραμονή της σχολής στην πόλη των Σερρών, αλλά και τη διεύρυνσή του κατά οκτώ σχολές περισσότερες.

Σε δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι ο πρόεδρος του ΤΕΙ μιλάει για τη «νίκη» και την παραμονή της σχολής στις Σέρρες και τονίζει ότι σε αυτό το κομμάτι βοήθησαν αρκετά τοπικοί παράγοντες όπως βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ δίνει και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κωστή Καραμανλή, γιο του Αχιλλέα Καραμανλή και ξάδελφο του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ, που μεσολάβησε για να πάει «συστημένος», όπως ο ίδιος λέει, σε ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες.

«Πολύ μεγάλη ήταν η βοήθεια του Κωστή Καραμανλή. Του ζήτησα με προσωπικές επαφές και μας έκλεισε ραντεβού με υπηρεσιακούς παράγοντες το οποίο βοήθησε πάρα πολύ γιατί όταν πηγαίνεις συστημένος σε ακούν πολύ περισσότερο» ήταν τα λόγια του προέδρου κ. Πασχαλούδη.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών σημειώνει επίσης, όπως φαίνεται στο βίντεο, ότι το τρίπτυχο της επιτυχίας του ιδρύματος που είναι

  • το επίπεδο του ιδρύματος είναι αρκετά υψηλό,
  • Οι πολύ καλές υποδομές του ΤΕΙ και κυρίως
  • Η βοήθεια που είχα από τοπικούς παράγοντες.

Να σημειωθεί ότι το ΤΕΙ Σερρών, με βάση το σχέδιο «Αθηνά» συγχωνεύεται με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε ένα ενιαίο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας με δέκα τμήματα να φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη και να μεταφέρονται τα οκτώ από αυτά στις Σέρρες και τα δύο στη Φλώρινα.

Τουτέστιν, μετακίνηση περίπου οκτώ με δέκα χιλιάδων φοιτητών, εκατό εκπαιδευτικών και πενήντα διοικητικών υπαλλήλων.

Ωστόσο, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το δεύτερο βίντεο που είναι μεν παλαιότερο αλλά καταγράφει μια διαχρονική αντίληψη που επικρατεί για τους φοιτητές, με τον ίδιο πρόεδρο, τον Δημήτρη Πασχαλούδη, να δηλώνει κυνικά ότι «φοιτητές ίσον ζεστό χρήμα» και ότι «δεν υπάρχει πιο σίγουρη επένδυση από τους φοιτητές»

iefimerida

 

1 thought on “Το μεγάλο ρουσφέτι του υπουργείου Παιδείας στον Κώστα Καραμανλή τζούνιορ για το ΤΕΙ Σερρών [βίντεο]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s