ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: Απάντηση στον συνειδητά Ανθέλληνα Νάσο Θεοδωρίδη

Αρθρογράφος Νάσος Θεοδωρίδης
Ο μύθος της ¨γνήσιας ελληνικότητας¨ των Ποντίων
«Οι αυτοαποκαλούμενοι Πόντιοι είναι το εκχριστιανισμένο σκέλος της παρακαυκάσιας ιθαγενούς φυλής των Μουσουλμάνων Λαζών που αποπέμφθηκε στην Ελλάδα το 1923 βάσει της συνθήκης της Λωζάνης.
Το δέυτερο και πλειοψηφόν σκέλος των Λαζών παρέμεινε στο Λαζιστάν (Πόντος) επειδή ασπάζεται το Μουσουλμανικό θρήσκευμα.………………………..
Ταυτιζόμενοι φυλετικά με τους Πόντιους, οι Λαζοί αποτελούνε γηγενή λαό της ΒΑ Τουρκίας με Καυκάσια καταγωγή και ιδιάζουσα γλώσσα που μοιάζει με την Γεωργιανή.
……………………………
Η ιστορία ουδέποτε ανέδειξε Ελληνοποντιακή εθνότητα.»

Η απάντηση του Γιώργου Πολυχρονίδη

Εάν δεν είναι μισθοδοτούμενος πράκτορας της Τουρκικής ΜΙΤ, το γελοίο αυτό υποκείμενο, είναι τελείως δογματικός εμπαθής και  ενοχικός βλάξ. Αγνοεί στοιχειωδώς την Ιστορία του Πόντου. Η τοποθέτησή του είναι άκρως αντιεπιστημονική.
Είναι αυτός που θεωρούσε πώς δεν έπρεπε να πολεμήσουμε τους Ιταλούς το 40, διότι δεν άξιζε τον κόπο τόσο αίμα…
Από το επώνυμο, υποθέτω πώς έχει προσφυγική, πιθανώς Ποντιακή καταγωγή, την οποία μισεί σαν το διάολο το λιβάνι.
Θεωρώντας ότι κάνει «αντιεθνικιστικό αγώνα»,  δέχεται να συνταχθεί με τον χειρότερο εθνικισμό του κόσμου, τον Τουρκικό που βάσισε την ύπαρξη του «Έθνους» του στην πρώτη κρατικά αποφασισμένη γενοκτονία του 20ου αιώνα. Κάνει δηλώσεις στις Τουρκικές εφημερίδες και αναμασά τα ευτελέστερα επιχειρήματα των Τουρκικών μυστικών Υπηρεσιών.
Πρίν απο μερικά χρόνια, η Τουρκία όρισε τον κίνδυνο απόκτησης Ελληνικής συνείδησης από τους Ελληνόφωνους (Ποντιόφωνους) μουσουλμάνους του Πόντου, σαν τον υπ’ αρίθμ. 2 δυνητικό κίνδυνο ασφαλείας, μετά το Κουρδικό, παρά τις έμπρακτες διαβεβαιώσεις του Ελληνικού κράτους πως αποτάσσεται τους μουσουλμάνους Ρωμαίους Πόντιους, των περιοχών Τόνιας (Θοανίας) Τραπεζούντος, Όφεως Τραπεζούντος, και Σουρμένων (Μπέσκιοϊ= πενταχώρι).
Μετ΄ επιτάσεως, το Τουρκικό κράτος, διακίνησε την ιδέα πως δεν υπάρχουν διακριτές εθνότητες στην περιοχή του Πόντου, αλλά πως όλες οι πολιτισμικές ιδιαιτερότητες είναι παραλλαγές της «Μαυροθαλασσίτικης» πολιτισμικής απόχρωσης του Τουρκικού Έθνους.
Τα επιχειρήματα που διακινεί ο ανωτέρω πρακτορίσκος, είναι βγαλμένα απο το σαθρό και γελοίο κρατικό Τουρκικό οπλοστάσιο.
Η αλήθεια είναι η εξής:
1. Οι Χριστιανοί Πόντιοι της Ελλάδας και οι Μουσουλμάνοι Ελληνόφωνοι Πόντιοι της Τουρκίας, προέρχονται απο τους Έλληνες που αποίκισαν την Σινώπη τουλάχιστον το 700 π.χ. Τό μαρτυρεί η Γλώσσα τους και τα ήθη τους.
2. Οι μουσουλμάνοι Ελληνόφωνοι Πόντιοι της Τουρκίας, εκμουσουλμανίστηκαν δια της βίας γύρω στο 1600. Πολλές οικογένειες θυμούνται ακόμα το Ελληνικό τους επίθετο.
3. Οι Λαζοί του Ανατολικού Πόντου, είναι οι αρχαίοι Κολχοί, Μεγρελικής καταγωγής (Γεωργιανό φύλο).
4. Υπάρχουν κοινές παραδόσεις μεταξύ Λαζών, Ελλήνων Χριστιανών Ποντίων, και Τουρκων πολιτών μουσουλμάνων Ελληνόφωνων ποντίων. Μουσικές, ενδυματολογικές, κλπ. Οι βασικές παραδόσεις που τους διαφοροποιούν, είναι η γλώσσα και η θρησκεία. Οι Λαζοί είναι μουσουλμάνοι και έχουν δική τους ξεχωριστή γλώσσα. Η ανταλλαγή των πληθυσμών έγινε βάσει της θρησκείας. Η γλώσσα όμως, ως φορέας παραδόσεων, κοσμοαντίληψης και τρόπου ζωής, είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγων αυτοπροσδιορισμού. Βάσει της γλώσσας, οι Ποντιόφωνοι μουσουλμάνοι αυτοπροσδιορίζονται ως «Ρωμαίοι», και ολοένα και  περισσότεροι τα τελευταία χρόνια συνειδητοποιούν την σχέση του Ρωμαίος με το Έλληνας. Και δεν εννοώ με το Ελληνικό κράτος, αλλά με τον Ελληνισμό.
5. Κάποια παρεξήγηση προέκυψε από την αναφορά ημών των Ελλήνων Ποντίων ως «Λαζών», και το λάθος κάποιων ανιστόρητων δικών μας να αποδεχθούν την ονομασία. Η αγράμματη γιαγιά μου, που ήρθε πρόσφυγας από τον Πόντο, όταν άκουγε να μας αποκαλούν λαζούς, εξεγείρονταν και έλεγε: ‘Εμείς κ’ είμες Λάζ’. Εμείς είμες Ρωμαίοι». Δηλαδή, πρός Θεού βρέ παιδιά, εμείς δεν είμαστε Λαζοί, εμείς είμαστε Έλληνες.»

infognomonpolitics

Advertisements

7 thoughts on “ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ: Απάντηση στον συνειδητά Ανθέλληνα Νάσο Θεοδωρίδη

 1. Μια λέξη υπάρχει για τούς δήθεν προοδευτικούς,θεοδωρίδη,βρήκε τη μέρα για πρωτοσέλιδο,τη ρεπούση που και εχθροί να ήταν οι Πόντιοι και άλλης φυλής και εθνότητας
  δέν προσβάλουν τη μνήμη τών νεκρών,μήν ξεχάσουμε και τη δραγώνα τής ανεκδιηγητης κ.γιαννάκου-κουτσίκου καθώς και τής….. οικολόγου με το ουράνιο τόξο των σκοπίων που ακόμη δέν μπήκε στη βουλή κατήγγειλε για εθνικιστή τόν υπηρεσιακό υπουργό εθνικής αμύνης. ΝΤΡΟΠΗ. ΝΤΡΟΠΗ. ΝΤΡΟΠΗ. ΝΤΡΟΠΗ. ΝΤΡΟΠΗ.

 2. Τα Ελληνικά φύλα μεγαλούργησαν στην Παγκόσμια ιστορία, αναπτύσσοντας για πρώτη φορά όλες τις Επιστήμες και θεμελιώνοντας την Τέχνη. Δυστυχώς, πάντα υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα και σ’ αυτό το Χαρισματικό Έθνος εκόντες και ακόντες, αλλά και μίσθαρνοι προδότες.
  Βεβαίως, υπάρχουν και οι πάσχοντες από το «Σύνδρομο του Ηρόστρατου…»
  Ο ανιστόρητος «κύριος» Νάσος Θεοδωρίδης ας επιλέξει, κατά βούλησιν, τι του ταιριάζει!

 3. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΣ ΠΑΝΤΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΡΙΖΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΜΑΘΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΡΑΝΤΕΛΛΕΝΑΣ(ΤΡΙΑΝΤΑ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΑΣ).ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΪΖΟΥΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ.(ΠΟΙΩ=ΚΑΝΩ, ΟΜΝΥΣΜΑ=ΟΡΚΟΣ, ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΟΥΚΙ = ΔΕΝ, παιδία, ΚΤΗΝΙΑ=ΖΩΑ, ΤΕΜΕΤΕΡΟΝ=ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ, ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ= ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, μακρά μαλλία = μακριά μαλλιά, ΦΏΤΑΞΟΝ = ΦΏΤΙΣΕ κλπ).
  ΠΟΝΤΙΟΙ = ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΟΛΙΚΟΔΩΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

 4. Αν κρίνω απο τη φάτσα σου σε παρομοιάζω για Σλαβικής καταγωγής
  Γι’ αυτό καλά θα κάνεις να δώσεις το κεφάλι σου στο καβούκι που κουβαλάς
  Αρθρογράφε της πού……ς

 5. Αν κρίνω απο τη φάτσα σου σε παρομοιάζω για Σλαβικής καταγωγής.
  Γι’ αυτό καλά θα κάνεις να χώσεις το κεφάλι σου στο καβούκι που κουβαλάς
  Αρθρογράφε της πού……ς

 6. @ Γιωργος
  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.
  ———————————————————–

  θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις γιατί δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητεί την Ελληνικότητά μου και να την βάζει στο ζύγι.
  Με τέτοιες κραυγές μάλλον γίνεσαι ισάξιος του συμπατριώτη σου Θεοδωριδη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s